vrijdag 20 februari 2015

geheime trucjes #boostyourpositivity

Het (gezins)leven van elke dag goed laten bollen. Of toch proberen. En dat ook nog eens in een rust doen. Of toch proberen.
Er zijn daar trucjes voor, mensen. Trucjes! 

Hier en hier las ik er echt interessante. En herkenbare. En deze vond ik ook zo mooi. 

Ik geef er u hier nog twee mee. U moet ze zeker eens uitproberen als u opgejaagd bent en het gevoel hebt dat u achter alles aan holt. Ik ben bijna zeker dat het zal lonen. 


TEN EERSTE

Zoek rauwkost (wortel, witloof, raddichio, venkel, rode kool, knolselder, veldsla, appel,...) in uw frigo en maak er een slaatje van naar eigen goesting. Rek voor het snijden gerust een kwartier uit, dat zal niemand u kwalijk nemen. Haast u in geen geval, want bloed tussen uw groenten geeft een wrange smaak. 

Zet u in de zetel, in uw bed,... en eet dat rustig op. Ik herhaal: rustig. Ik garandeer u dat dat best moeilijk en confronterend is om te midden uw andere activiteiten dat kommetje rustig op te eten. Maar het mooie aan rauwkost is dat de textuur u bijna verplicht om goed te kauwen. Bovendien heeft mijn maag veel energie nodig om die rauwkost te kneden/verteren, waardoor die koude groenten eigenlijk warmte produceren in mijn lichaam.

Ondertussen kunt u naar de kleuren van uw mengsel kijken, goed smekken, bidden, nadenken, of u opjagen. Bij mij gaat het de ene keer ook beter dan de andere, maar niettemin doet het me altijd goed. 


TEN TWEEDE

Koop een cd van Bart Peeters. Of ga naar youtube en bekijk dit liedje
Een instant boost die u doet dansen over uw slordige keuken, de hopen speelgoed die door elkaar op de grond liggen, en de schoenen die overal in huis rondslingeren. 

https://www.youtube.com/watch?v=sLZonEyrgFc

1 opmerking:

  1. ben het ongelooflijk eens met die tweede tip !

    een concertje doet trouwens ook wonderen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen