vrijdag 18 juli 2014

tofu-champignonbrood

Zomer. Leuke muziek. Eventjes kinderloos. Verse kruiden in de tuin. En een zalige keuken.
Meer heb je toch niet nodig om in alle rust nieuwe receptjes uit te proberen? 

Dit receptje plukte ik een aantal maanden geleden van het receptenrekje in de bio-planet. 
En gisteren was hét moment om dit eens uit te proberen. 





De groenten komen uit ons groentenpakket van BIO IN DE STAD. Zoals altijd super vers en vol van smaak. 
Het rode hoopje is het resultaat van geraspte rode biet (rauw) + appel + klein beetje azijn. 
Daarnaast ligt fijngesneden warmoes (rauw) + komkommer + ajuintje + olijfolie + peper&zout.
En tot slot sneed ik de laatste 2 sneetjes brood in stukjes, en bakte ze heerlijk krokant in de pan in wat olijfolie. 

En zo hadden we een volledig plantaardige maaltijd, met utizondering van dat beetje gruyère-kaas in het brood. 

Buiten zitten. Daarvan eten. Glaasje witte wijn. Heerlijk. 

Het ziet er niet veel uit, maar ik verzeker u, dat tofu-champibrood is stevige paté! 


1 opmerking:

  1. Dat ziet er o-ver-heer-lijk uit! Moet ik ook eens proberen! Nu twee weekjes vakantie, misschien hét moment om eens wat plantaardige receptjes te proberen, waar we anders toch wat weinig tijd voor vinden...

    BeantwoordenVerwijderen