zaterdag 14 september 2013

when life begins

Een nieuw leven. Een nieuwe vrucht.
Ik verwelkom het zeer graag.

De groei van een nieuwe vrucht aan een plant, de geboorte van een dierenjongske, of een nieuw mensenleven, het maakt me telkens zo blij. Zéér blij. 

Bij het bekijken van onderstaand filmpje, werd ik geraakt door het onbegrijpbare ingenieuze Brein dat achter het ontwikkelingsproces van elk nieuw leven zit.

In dit filmpje zie ik niet of het om een Belg of Pool gaat, of het om een zwaarlijvig of smal sprietje gaat, of het om een hoog -of laaggeschoold iemand gaat, of het om een straatveger of bankbediende gaat, of het om een alcoholverslaafde of hulpverlener gaat, of het om....

In dit filmpje zie ik wel dat de kern, het wezen van elk mensenleven terug gaat naar dezelfde basis. 
Met zorg en nauwkeurigheid werd elk leven geweven. 
Verlangend naar zorg, liefde en warmte wordt elk mensenleven gedreven. En in essentie, is elk mensenleven dit ook helemaal waard. 

     
Noot1: Het is echt de moeite als je even 14' de tijd neemt om dit tot je te laten doordringen.
Noot2: heb geen idee wat de laatste beelden voorstellen...


Bijzonder dankbaar en vereerd ben ik, dat ik gisteren mocht starten met de opleiding vroedkunde, waardoor ik heel vaak als een van de eersten nieuw leven zal mogen verwelkomen. 

3 opmerkingen:

 1. Ontroerend mooi! Ik word er stil van en blijf steeds opnieuw verwonderd over de manier waarop alles op de gepaste tijd gecreëerd wordt tot een levend wezentje!
  De laatste beelden stellen de erfelijkheid en de chromosomen voor vermoed ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh fijne studierichting, ik deed het ook, maar ben niet gemaakt voor heel die medicalisering... Heb genoeg van het ziekenhuisgejaag, ben zelf thuisbevallen en denk dat dat de puurste vorm van vroedvrouw is, gewoon geduld hebben en kijken of alles goed gaat, zonder al die medicatie en ingrijpen, veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tiene, ik voel me vereerd jouw hier te mogen verwelkomen op mijn blog! Bedankt voor je reacties, dat is een aangename verrassing.
   Op mijn 23e studeerde ik af als pedagoge. Maar, dat bleek toch niet zo mijn ding te zijn. Echt wild heb ik er nooit van gelopen. Dat had ik eigenlijk al door tijdens mijn studies... Nu, op mijn 26e ben ik na lang twijfelen toch begonnen met vroedkunde. Ik ben zelf ook thuisbevallen, en ben het helemaal met je eens. Ik zie zwangerschap en bevallen als een prachtig natuurlijk proces, waar er enkel ingegrepen hoeft (mag) worden als er iets fout gaat. Mijn droom is om ooit met 2 à 3 andere vroedvrouwen een zelfstandige praktijk op te bouwen...

   Verwijderen